lundi 9 mai 2011

Γιούσεφ Ιντρίς, σπίτι από σάρκα.

ο γιούσεφ ιντρίς είναι μεγάλος αιγύπτιος συγγραφέας, κυρίως διηγηματογράφος, τόσο καλός στην περιγραφή κοινωνικών καταστάσεων, όσο καλός ψυχίατρος ήταν. πέθανε το 1991.
ο συμβολισμός και η αλληγορία είναι χαρακτηριστικά της γραφής του, κι έτσι ο λόγος του είναι μεστός και έμμεσος, πικρός και νηφάλιος.
η μαρία πανούτσου, σκηνοθέτης και ηθοποιός αφηγήθηκε το έργο αυτό που μετέφρασε πολύ ωραία ο χισάμ χασάν, τραγούδισαν κι έπαιξαν μουσική η λάμια και ο μιχάλης.
πραγματικά ενθουσιάστηκα.
μετά μίλησε ο μεταφραστής χισάμ χασάν, για το συγγραφέα και το έργο, και μετά η αφεντιά μου είχε προσκληθεί να μιλήσει για 'προφορικότητα και τέχνη στην αραβική λογοτεχνία'.
όλο αυτό συνέβη στη δημοτική αγορά της κυψέλης.
ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία βραδιά. γνώρισα εκεί και τον νέο μορφωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Αιγύπτου, που μου έκλεψε την καρδιά.
χάρηκα που ήταν και κάποιοι φοιτητές από το μάθημα επιλογής της αραβικής λογοτεχνίας στη φιλοσοφική. σε κάποια φάση θα αναρτήσω και το σπιτς μου για την προφορικότητα (αφού το κάνω γραπτό, χε χε)






1 commentaire:

  1. περιμενουμε το σπιτς εμεις που δεν καταφέραμε να μοιραστούμε τη βραδιά μαζί σας!
    τώρα που μπήκα στην λίστα παρακολούθησης θα ενημερώνομαι καλύτερα για το τι μπορεί να συμβαίνει στην δημοτική αγορά της κυψέλης...!
    καλοτάξιδο το μπλογκ!!!!

    RépondreSupprimer